ACTIVITEITEN

Educateam, de educatieve dienst die al meer dan 40 jaar actief is binnen de Koninklijke Musea, stelt u graag de vele artistieke disciplines uit de 19e eeuw voor. De gidsen, allen kunsthistorici, nemen u mee op een boeiende ontdekkingsreis doorheen deze periode. Educateam is belangrijk in het sensibliseren van het publiek en het overbrengen van kennis inzake kunst en cultuur. U bent welkom op onze lezingen, creatieve parcours, stages en rondleidingen. Surf naar www.extra-edu.be en maak kennis met ons programma.

Je vindt er ook films, foto’s, nieuws, spelletjes, pedagogische dossiers, creatieve denksporen,… Deze tools zijn bedoeld voor iedereen, onze expertise staat in functie van een breed publiek: volwassenen, jongeren, kinderen maar ook specifieke doelgroepen.

De cel Museum op Maat bestaat uit vier programma’s: Komeet (voor kwetsbare groepen), Sesam (voor socioculturele verenigingen), Gebarentaal (voor doven en slechthorenden) en Equinox (voor blinden en slechtzienden). Deze programma’s bieden verschillende activiteiten aan: audiodescriptie en akoestische rondleidingen en vele andere verrassingen.

Op naar de Belle époque en haar Fin-de-Siècle-gevoel!

MYRIAM DOM
VERANTWOORDELIJKE EDUCATEAM

Programma Educateam